Så påverkas en renovering av amorteringskravet

Allt fler människor väljer att renovera och att förverkliga sina husdrömmar. Nu när amorteringskravet är en verklighet gäller det att tänka till så man inte höjer sin månadskostnad i tusenlappar bara för att fixa kakel i badrummet. 

4246396-paying-with-a-banknoteVi människor vill bo så bra som möjligt och allt fler människor väljer att blåsa liv i sina bostadsdrömmar. När man jobbar och stressar mer känner allt fler att de är värda att komma hem till ett hem där de känner sig hemma och mår bra. Vi har i tidigare artikel skrivit om vikten av att ha ett bra inomhusklimat och hur mycket det kan påverka trivseln hemma. Dock gäller det nu, innan man drar igång med att förändra hemmet, att tänka till och kolla upp om man kommer hinna bli klar innan amorteringen träder i kraft och om inte, om man köper nytt, hur mycket detta kommer att påverka en framtida renovering.

Tusenlappar mer i månaden

“Ett lån på 50 000 för att fixa badrummet i samband stamrenoveringen kan utlösa amorteringskrav på tusentals kronor per månad. En omläggning av taket på villan kan fördubbla dina bostadsutgifter.”

Citatet kommer från en artikel i Expressen där man kan läsa mer om hur mycket man som privatperson kommer att påverkas. Det är i juni som den nya regeln kommer att träda i kraft, sedan får man se hur länge den kommer att vara innan man inser att detta inte är hållbart. Det är med andra ord att göra en bostadsvärdering just nu för att kunna höja värdet på sitt hem och med det ha råd att göra en renovering så man slipper amortera.