Köket är viktigast

Köket är hemmets hjärta och när vi är på jakt efter en ny bostad, är köket det vi kollar först och mest på. De flesta svenskar tycker det är oerhört viktigt att ha ett kök med bra förutsättningar för matlagning.

2159680-empty-kitchen

De flesta av oss har ett par kriterier när vi ska köpa en ny bostad och vissa saker är helt enkelt viktigare än andra. Vissa vill ha ett garage medan andra lägger fokus på att värmen är miljövänlig. Vad man tycker är viktigt är ofta väldigt individuellt.

”När det handlar om husköp så är det många som listar just vad det är dem söker efter i sin nya bostad.” Läs mer.

Men det finns även en del saker som de flesta tittar efter när det är dags att köpa nytt. Ett exempel på en sådan här grej är ett kök med bra förutsättningar för att laga mat. I Svenska Dagbladet kan man nämligen läsa om en undersökning som visar att det mest avgörande kriteriet bland folk som letar bostad, är att bostaden har ett funktionellt kök där det finns möjlighet att laga mat på ett smidigt sätt.

Fler kriterier i köket

Hela 72 procent av de tillfrågade i undersökningen svarade att just köket var det som de la mest vikt på. Och det var alltså förutsättningarna att laga mat som var det avgörande. Men några andra viktiga saker i köket var att det har bra förvaring och att det finns bra ytor för gemensamma måltider. Vad gällde kökets utseende varierade det från person till person vad de föredrog, men flest personer gillade ett vitt kök med klassiska luckor.