Bergvärme för miljöns skull

Att vi måste minska på vår energiförbrukning, bli mer effektiva samt hitta källor till energi som medför minskade koldioxidutsläpp och mindre slitage på jorden, ja det är någonting vi är medvetna om. Men hur ska man som gemene man göra för att minska sin klimatpåverkan och bidra till att vår jord blir friskare och kan leva längre? En av de saker man kan göra är att se till att den primära energikällan till ens egna hus eller bostad är förnyelsebar och klimatsmart, och där är bergvärme någonting som är väldigt bra och användbart. Så här står det i en opinionsartikel i Sydsvenskan om just bergvärme:

Geoenergi, i dagligt tal bergvärme, är lagrad solenergi som tas ut från marken. Geoenergi bidrar till att sänka koldioxidutsläppen radikalt, är helt förnybar, stör inte landskapsbilden och är underhållsfri. Ofta förknippas åtgärder för att förbättra miljön med kostnader. Inte när det gäller geoenergi – en geoenergianläggning är tvärtom en lönsam investering.

Du kan läsa hela artikeln här. Så om du har möjlighet att skaffa dig bergvärme och få energi därifrån är det ett riktigt bra val, både för din ekonomi, ditt samvete och för klimatets framtid. Det är ju trots allt så att vi inte kan fortsätta leva efter den standard vi idag har i Sverige – jordens resurser kommer helt enkelt inte att räcka till och därför gäller det att så snart som möjligt börja göra klokare val och ta ansvar för den påverkan man som individ har på miljön och klimatet. Så, för att dra ditt strå till stacken kan det vara en mycket god idé att installera bergvärme, och för att göra det hela ännu lite bättre så kan du se till att källsortera, köpa lågenergilampor och inte slänga mat i onödan! Så blir du en riktig klimathjälte.