5 viktiga tips

Går du i bygga eget-tankar? Grattis! Det är tankar som både är spännande och oerhört stora. Detta då du är nära att förverkliga en dröm som väldigt många människor har: att bygga sitt eget hus. Dock behöver du inte hålla i spik och hammaren själv, men du kan vara med i bestämmelser om planlösning och inredning. Sedan om du är händig så kan du även välja att bygga färdigt huset själv. Då får du ett litet äventyr samtidigt som du spar pengar. Men, det finns mängder av tips att suga åt dig innan du börjar, men även fallgropar som du bör akta dig för. Här räcker det att se på olika tv-program om människor som blivit lurade av fuskbyggare.

Tips att ta till sig

Här kommer några tips som förhoppningsvis kommer vara till hjälp och underlätta hela processen. Men viktigt är att tänka att det finns mycket fler tips än dessa, så ha kontakt under byggandet med någon du litar på och som har goda kunskaper om hur ett husbygge ska gå till.

  • Låt det få ta tid! Tänk även på att inte ha för tight budget utan att det kommer gå åt lite mer än ni beräknat.
  • När ni inhandlar material så se till att inte ta första bästa byggvaruhuset, utan se efter vad material kostar på olika ställen. En bra sajt där du får mängder av tips är http://www.byggvarulistan.se
  • Det kan även vara bra att ta kontakt med olika banker för att på detta sätt få tag på det bästa lånelöftet. Att vara envis och villig att byta bank kan betyda många hundralappar mer i plånboken varje månad.
  • För att inte hamna hos något av alla de tv-programmen som sänds på tv om människor som blir lurade är det otroligt viktigt att ni är noga med att kolla upp hustillverkaren, referenser, samt göra en noga googling för att se om det dyker upp något.

Se till att svarta pengar inte förekommer. Då kan du inte göra något åt om det blir fel. Och det är inte roligt att inleda det nya livet med att bryta upp och göra om. För fler tips läs vad Dn.se skriver här.